Ben jij geknipt om jouw salon een boost te geven?

Als eigenaar van een kapsalon wil je natuurlijk niets liever dan een volle kapperszaak maar sta je vaker in de salon klanten te knippen dan dat je aan de groei van jouw salon kan werken. Extra personeel aannemen lijkt hierbij de oplossing en is tegelijk een luxeprobleem van jouw groeiende business. Maar is dit wel de meest succesvolle oplossing? Het brengt risico’s met zich mee. Daarom kun je als ondernemende kapper ook kiezen om een deel van jouw bedrijfsruimte, de salon, te verhuren. Dit concept kennen we natuurlijk als stoelverhuur.

Wat is stoelverhuur nou eigenlijk precies?!

Als saloneigenaar heb je de mogelijkheid om jouw stoelen per dag, week of maand te verhuren aan zelfstandige kappers zonder dat je daarvoor extra personeelskosten hoeft te betalen. Een zzp’kapper huurt tegen een vergoeding een aantal m2 in jouw salon. Stoelverhuur kan de ideale oplossing zijn om de kosten van huisvesting en personeel te drukken en jouw dienstverlening eenvoudig uit te breiden. Je biedt de werkplek aan onder de voorwaarden die in de visie van jouw eigen zaak passen.

Als zzp’kapper heb je de vrijheid om te werken waar en wanneer je wilt. Je kunt klanten ontvangen in een professionele omgeving en beschikt over alle faciliteiten van een complete kapsalon zonder dat je een heel pand hoeft te huren, weinig risico dus. Het is belangrijk dat er duidelijke afspraken worden gemaakt met de saloneigenaar en dat er samen een contract wordt getekend met de onderling gemaakte afspraken en voorwaarden.

Zijn er nog meer voordelen?

Nu stoelenverhuur in de groeiende kappersbranche steeds populairder wordt kun je er haast niet meer omheen. Je hebt er vast al wel eens over nagedacht, het verhuren van stoelen in jouw salon. Naast het genereren van extra omzet zitten er zeker nog meer voordelen aan het verhuren van lege stoelen. We zetten er een aantal op een rij:

 1. Je loopt met stoelverhuur veel minder financieel risico. Denk bijvoorbeeld aan de kosten bij ziekte en vakantie van personeel.
 2. Zzp’ers zorgen voor meer klandizie. Verhuur je stoel aan een zelfstandige kapper met specifieke diensten die jouw salon nog niet eerder aanbood.
 3. Zzp’ers kunnen een eigen klantenkring meebrengen.
 4. Een volle salon brengt sfeer en beleving. Het nodigt uit om binnen te komen.
 5. Meer personeel in de zaak zorgt ook voor meer controle en toezicht in de salon.
 6. Door een salon beschikbaar te stellen op Kappersstoelhuren.nl krijgt jouw salon een op maat gemaakte online advertentie in jouw regio. Zo weet straks iedereen jouw salon weer te vinden!

Als zzp’kapper is dit natuurlijk ook een uitgelezen kans:

 1. Je hebt een eigen zaak, zonder dat je een heel pand hoeft te huren.
 2. Ontvang klanten in een professionele omgeving.
 3. Maak gebruik van de faciliteiten van een echte salon.
 4. Huur een plek voor een dag, week of maand.
 5. Je krijgt indirect collega’s.
 6. Doe ervaring op en ontvang tips in de salon.
 7. Extra klanten.
 8. Je ontvangt al je klanten op 1 plek zonder rond te hoeven reizen.

Zijn er ook dingen waar ik rekening mee moet houden?

Jazeker! De saloneigenaar bepaalt onder welke voorwaarden de zzp’er in de salon mag komen werken. Maak hierover duidelijke afspraken. Als de voorwaarden voor beide partijen duidelijk zijn en geaccepteerd worden, leg de afspraken dan vast in een contract.

Dit kan digitaal. Houd ook rekening met de huisstijl van de salon. Bespreek goed hoe er met klanten wordt gecommuniceerd, of er kledingvoorschriften zijn en hoe het imago van de salon gewaarborgd kan worden.

Wat zijn de kosten als saloneigenaar?

Als saloneigenaar betaal je één keer per jaar een vast bedrag om jouw bedrijfsruimte beschikbaar te stellen voor zzp’kappers. Voor € 99 per jaar (excl. btw) is jouw kapsalon te vinden door meer dan 44.000 zelfstandige kappers in Nederland op www.kappersstoelhuren.nl. Je hoeft aan Kappersstoelhuren.nl geen verhuurpercentage af te staan. De huurprijs van de stoelen in de salons verschillen per stad en zelfs per straat of salon. In de grotere steden komen tarieven voor van 100 euro per dag. In veel andere plaatsen in Nederland kun je stoelen huren of verhuren voor 40 tot 75 euro per dag. Ook bieden een aantal salons verhuur van stoelen per maand aan.

Wat betaal ik als zzp’kapper?

Ben jij een zelfstandige kapper en opzoek naar een professionele werkplek? Dan kun je op www.kappersstoelhuren.nl GRATIS opzoek naar een werkplek bij jou in de buurt. Je kunt zoeken op plaatsnaam of gebruik maken van de kaart. Zo vind je gemakkelijk een beschikbare salon in jouw omgeving. Heb je een geschikte salon gevonden? Neem dan direct contact op met de saloneigenaar via de site of telefonisch om deze plek te bemachtigen.

Wil jij advies op maat of meer informatie over wat stoelverhuur voor jou salon kan betekenen? 

Kappersstoelhuren.nl werkt samen met onze partner BACKER + EGGEN voor alle vragen en advies over jouw salon. Of het nu gaat om het verhuren van kappersstoelen, het verkopen van jouw salon, rendementsverbetering, slimme positionering van jouw zaak, kostprijsberekening, reële omzetdoelstellingen voor jouw personeel of (gedwongen) verplaatsing van jouw salon. BACKER + EGGEN is er voor jou!

www.backer-eggen.nl